Martin Dejdar se vsadil se svými spoluhráči z hokejového týmu HC Olymp, který před lety založil, že dá jejich gólmanovi pět gólů z pěti střel. Přestože je dobrý sportovec, sázku vyhrát nedokázal. Musel tedy, jak slíbil, obsluhovat své spoluhráče v jejich oblíbené restauraci DutchPub.
Práci číšníka si však nevyzkoušel poprvé. „Ve filmu Eliška má ráda divočinu jsem hrál barmana, před milionem let jsme s Oldou Kaiserem a jeho sestrou měli hospodu Depreso, moje sestra měla kavárnu, několik mých přátel má restaurace. Takže v roli číšníka, výčepáka, nebo barmana, jsem se ocitl už několikrát,“ řekl Martin Dejdar s ledovým klidem, když nesl v jedné ruce dva talíře s večeří a v druhé tác s nápoji. S balancováním neměl problém, protože, jak sám říkal, má s roznášením zkušenosti a navíc vyzdvihl i jiné své klady. „Vůbec jsem se toho nebál, myslím, že směle mohu říci, že všechny mé údy jsou šikovné!“
To ale vyvracel jeho kamarád a spoluhráč Miloš Knor, kterého herec v DutchPub také obsluhoval. „Jen dřevák typu Martina Dejdara mohl prohrát takovou sázku. Je to k smíchu. Kdybych se vsadil já, určitě bych vyhrál,“dobíral si svého kamaráda oblíbený komik, a pokračoval: „málokdo dokonce ví, že člověka jsem z Martina udělal já. Učil jsem ho, jak vystupovat před kamerou, jak má mluvit, naučil jsem ho i jíst příborem, a myslím, že se mi to docela povedlo. Svou práci, ať už je herec, dabér, nebo číšník, vykonává profesionálně,“ smál se Knor.
Herec servíroval největší pochoutky
Oblíbený herec se ale úlohy číšníka zhostil profesionálně, ale samozřejmě ji doplnil svým typickým vtipem a všichni jeho, ale i ostatní hosté restaurace DutchPub, se náramně bavili. S ladností a lehkostí doslova prolétával mezi stoly a svým kamarádům servíroval největší pochoutky: smaženou mozzarellu, smažené jalapeňos, tatarský biftek, farmerburger a hovězí biftek s fazolkami. K tomu servíroval červené víno.
Do DutchPub na Praze 1 chodí Dejdar velmi často. „Mám to tu rád, protože tu dobře vaří a cítím se tu dobře. K obědu si dám pivo, a i přesto, že tu točí kolem padesáti holandských a belgických piv, já nejraději volím to krušovické,“ přiznal milovník zlatého moku svou preferenci.
V této restauraci najdete nejen jen speciality mezinárodní kuchyně, nespočet druhů piv, milou obsluhu, příjemné prostředí, ale také tu můžete potkat i Martina Dejdara s celým svým VIP hokejovým týmem, a to dokonce několikrát týdně! Nedaleko totiž sídlí jejich kancelář, a tak sem chodí na obědy.
Text: Michaela Rochovanská
Foto: The DutchPub