Největší gurmánský Bosch Fresh Festival se stane svátkem pro všechny milovníky kávové pochutiny. Kromě klasické a netradiční gastronomie bude letos nově návštěvníkům k dispozici coffeestage, která bude věnována pražení kávy. Program vytvoří zkušení baristé, proběhnou zde ukázky latté art a příprava kávy ve všech podobách.
Bosch Fresh Festival, který se letos koná již po šesté, nezapomíná kromě dobrého jídla, piva a vína také na fanoušky kávy. Proto letos připravil novinku v podobě coffeestage. Místní pražírny festivalových měst, mezi nimiž je kromě Prahy také Brno, Plzeň a Pardubice, předvedou svoje umění v rámci zajímavých přednášek a show. V každém městě se představí pět pražíren. Návštěvníci budou moci kávu degustovat, vidět ukázky pražení kávy nebo si vyzkoušet přípravu kávy v rámci workshopů.
Hlavní hvězdou coffeestage bude italský master v oboru kávy Roberto Trevisan. „Na účastníky festivalu se velmi těším a budu rád, když při společném setkání probereme a rozmotáme dilema, zda kávu pít, či nepít,“ uvádí k chystaným přednáškám Trevisan. Zakladatel Mistrovství baristů ČR a lektor Školy kávy bude v rámci festivalu přednášet o těchto zajímavých tématech:
– Když pijete kávu – víte, co pijete?
– Káva je nej
– Káva je druhý největší byznys na světě s největším potenciálem jít na první místo, je to nejrozšířenější pochutina, která v poslední době zažívá největší nárůst spotřeby, největší nárůst zájmu, nej, nej, nej … největší dezinformace na světě.
Pražané se festivalu dobrého jídla a pití dočkají v termínu 25. až 26. června 2016. Proběhne v parku na Vítkově. Cena vstupného je 100 korun. ZTP, děti do 130cm a držitelé platných průkazů ISIC/ITIC mají vstup zdarma.
Text: Michaela Rochovanská