Ani v parných dnech si nemusíme odpírat sladké dobroty. Stačí si jen vybrat potraviny, které jsou v horku ideálním pomocníkem a ochlazují. Kromě melounu, rybízu, jahod a dalšího ovoce jsou to především citróny, limetky a banány, z nichž zejména francouzská kuchyně umí vykouzlit kulinářský ráj na zemi. Populární jsou lehké dorty a menší zákusky s ovocem, které nabízejí jako letní novinku v Petite France Boulangerie&Patisserie.
Na hit letošního léta si dělá zálusk francouzský citrónový dort s našlehaným smetanovým krémem. Ten je dotvořený opalovací pistolí, která v rukou šéfcukráře Petite France Jaroslava Bézy vykouzlí pohádkovou karamelovou krustu. Druhým letním pokušením, říkajícím si o zákusek roku, je efektní panna cotta s citrónem a limetkou. Trojici letních novinek uzavírají měkké a nadýchané banánové muffiny. V horkých dnech vám tu k nim nabídnou také orosenou skleničku lehkého růžového vína z Provence s tóny lesního ovoce a jahod.
Sám majitel pekařství a milovník francouzských delikates Jan Ivanco už svého favorita pro nadcházející parné dny má: „Populární jsou zejména malé, dokonale provedené zákusky, které zároveň dobře vypadají i chutnají a které dokážou i v horkých dnech příjemně ochladit. Pro slavnostní příležitosti se hodí francouzský citrónový dort ozdobený lehkou smetanovou čepicí, který nabízí nevídanou, sladko-kyselou osvěžující chuť.
Petite France Boulangerie se specializuje na francouzské produkty jako bagety, croissanty, ale i zajímavé chleby – kváskové, pšeničné, žitné, semínkové nebo kukuřičné – křupavé olivové ficelle nebo velké ovocné štrůdly a muffiny. Recepty i tradiční řemeslné pekařské postupy jsou většinou ze země galského kohouta, suroviny pocházejí od ověřených českých dodavatelů. Rovnou z pece ke spokojeným zákazníkům tak putují každý den originální cukrovinky i pečivo. Jejich ruční výroba bez chemických přísad zaručí kvalitu, neodolatelnou vůni a nezaměnitelnou chuť. Originální výrobky Petite France najdou zákazníci na pražských farmářských trzích, ale i ve více než šedesáti provozovnách, jako jsou hotely, restaurace, kavárny a farmářské prodejny, které se o křupavé dobroty už hlásí samy.
Text: Michaela Rochovanská